Vanliga frågor

Foto: guteksk7

Jag har några frågor – kan man ringa er?
Vi bokar gärna tid för telefonmöte. Skicka ett mail till oss via Kontakt så hjälper vi dig så fort vi kan.

Måste man ha några förkunskaper för Diplomerad Köksdesigner?
Nej, detta är en yrkesförberedande grundkurs så det behövs inte.

Jag mailade er men har inte fått något svar?
Vi har en extremt strikt mailpolicy att alltid svara på mail inom 24h på vardagar. Har du mailat sent på en fredag kommer du dock att få vänta till måndagen innan svar kommer. OM du däremot inte har mottagit något svar så kontrollera din skräppost – det finns tyvärr en tendens att mailet hamnar där. Hittar du inget där – vänligen maila oss igen – då har något blivit tekniskt fel.

Ingår det praktik?
Nej, för att hålla kostnaderna nere på utbildningens pris så har vi valt att inte låta praktik ingå men vi rekommenderar att du kontaktar köksföretag för att om möjligt göra praktik hos dem och därigenom bevisa ditt värde.

Är det några fysiska träffar under utbildningen.
Nej, detta är en utbildning som helt hålls online för att du ska kunna tillgodogöra dig den från var du än befinner dig.

Foto: Shutterstock

Hur lång är utbildningen?
1. För Diplomerad Köksdesigner så har du har 12 månader på dig att slutföra utbildningen men arbetar du fokuserat kan du slutföra den betydligt snabbare.

Hur ser kursupplägget ut?
I Köksdesignerutbildningen läser du 30 teoretiska lektioner som är uppbyggda kring förklarande text med mängder av kompletterande bilder samt ett, för varje avsnitt, avslutande test med instuderingsfrågor. När detta test är avklarat godkänt går du vidare till nästa avsnitt. Varje test kan göras hur många gånger som helst och helt utan tidspress. Vi ser testerna som en mycket viktig del i din inlärning. När detta är klart kommer du att göra avslutande examinationsuppgifter som sedan ska inlämnas för bedömning.

Illustratör: Birgitta Lagerholm

Hur ser examinationsuppgifterna ut?
Du kommer att få ett antal olika uppgifter, bland annat ska du ta fram en elevationsritning för ett linjärt kök, du ska rita upp två helt skilda designer i ett vinkelkök, en med köksö och en utan samt att du ska skapa ytterligare 2 designer utifrån ett fiktivt kundcase – ett parallellkök och ett U-kök. Dessa uppgifter är något du ska ha lärt dig att göra på under utbildningen.

Behöver jag kunna rita för hand för att klara utbildningen?
Det finns gratis ritprogram för 2D och 3Dritningar på nätet som vi kommer att härleda dig till så nej det är inte ett krav.

Får jag diplom?
Om du genomför utbildningen inom de avsatta 12 månaderna från kurstart och blir godkänd på dina examinationsuppgifter mottar du ett diplom.

Hur lång tid behöver jag räkna med att lägga på utbildningen?
Detta är väldigt individuellt men själva teoridelen med sina respektive prov bör gå rimligt fort att arbeta sig igenom. Det, som kommer att ta tid, är att verkligen tillgodogöra sig kunskaperna i teoridelen. Det gör du genom att öva kundmöten. Ensam eller med vänner. Du ska kunna prata fritt om kök, kunna nyckelmått i huvudet och kunna komma med förslag utifrån vad en potentiell kund frågar dig. Detta för att du ska kunna göra ett gott intryck på en kommande anställningsintervju. Dessutom ska du sammanställa ett antal examinationsuppgifter i form av olika ritningar och bilder. Så räkna med att avsätta en del tid – men igen, alla lär sig olika fort.

Kan man få se något av utbildningen i förväg så att man vet lite mer vad man köper?
Det går bra. Bara hör av dig till oss med ett telefonnumer så återkopplar vi till dig för att öppna upp utbildningen så att du kan se lite mer hur materialet ser ut.

Fotograf: Don Kaveen

Jag har påbörjat min utbildning men har några frågor. Hur kontaktar jag er lättast?
Via mail. Skriv in din fråga i meddelanderutan och så återkommer vi till dig så fort som möjligt.

Är utbildningen CSNberättigad?
Nej, då detta är en distansutbildning så bör du absolut kunna jobba under tiden du studerar.

Ni kallar utbildningen Köksdesigner – kommer jag att kunna designa köksluckor efter utbildningen?
Nej, du kommer att kunna designa/planera kök från befintliga leverantörer utifrån olika kunders önskemål.

Kan jag dela upp min betalning?
Ja, om du möter de krav som vår samarbetspartner Billmate har för uppdelad betalning så kan du dela upp betalningen på 12 månader. Lägg utbildningen i kundvagnen, gå till kassan och välj Uppdelad betalning så genomför Billmate sedvanlig kreditkontroll och meddelar därefter direkt om du är godkänd för avbetalning eller om du måste välja ett annat betalningsalternativ som kort eller direktbetalning.

Kan jag ta lån för att betala min utbildning
Det avgör naturligtvis banken men det absolut billigaste sättet att ta lån är om du har ett hus eller en lägenhet att använda som säkerhet. Då kommer du att få bäst ränta. Har du inte det kan du alltid ansöka om lån hos t ex Nordea. Här kan du enkelt se om du är godkänd och vilken månadskostnad du kan få beroende på hur många år du väljer ett återbetala på. Läs mer här.

Jag har eget företag. Kan ni fakturera företaget för kursen?
Självklart. Välj Företag i kassan så kommer faktura upp som betalningsalternativ. Priserna är angivna inklusive moms.